Voor het goede doel je vlechten afknippen: 'Het groeit ook wel weer aan'

Zo heb je drie mooie lange vlechten en zo zijn ze eraf. Esmee deed het voor het goede doel. 'Het groeit ook wel weer aan', zegt ze nuchter.
De vlechten van Esmee zijn dertig centimeter lang. Ze heeft goed over de beslissing nagedacht. 'Van mijn haar wordt nu een pruik gemaakt voor kinderen die geen haar meer hebben, dat vind ik heel belangrijk', vertelt ze bij Frans Koopal Haarwerken in Stad.

Stichting Haarwensen

Daar kun je zaterdag je haar laten knippen voor tien euro. Naast het knippen van je haren kun je ook je nagels laten lakken, een stoelmassage krijgen, je laten opmaken met mooie make-up of een goed gesprek voeren.
De opbrengst gaat naar Stichting Haarwensen. Kinderen tot en met achttien jaar die te maken hebben met haarverlies worden door de stichting geholpen.

De afgeknipte vlechtjes van Esmee

Emotioneel

Layla Koopal, eigenaresse van de winkel, is een pruik aan het knopen. Esmee kan dus meteen zien wat er met haar haar gedaan wordt.
'Ik heb het mooiste werk van de wereld', vertelt Koopal emotioneel. 'Als ik de oogjes zie van kindertjes die een pruik krijgen en dan ook weer vlechtjes kunnen maken... Daar word ik zo gelukkig van. Dat ontroert me elke keer.'
Het team van Expeditie Grunnen ging voor een foto met grappige pruik: