Donar verslaat Apollo; wonderscore Koenis brengt MartiniPlaza in vervoering

Donar heeft zaterdagavond met 83-72 van Apollo gewonnen. De Groningers baarden vooral opzien door twee fantastische scores.

Eerst was het Jason Dourisseau die met een buzzer-beater de ruststand op 44-34 bracht. Maar die van Thomas Koenis aan het einde van het derde kwart was nog vele malen mooier. Vanuit zijn eigen bucket gooide Koenis de bal pardoes in het netje van Apollo en tekende daarmee voor 72-54.

Moeizame start

De Groningers kwamen moeizaam uit de startblokken in MartiniPlaza. Hekkensluiter Apollo nam brutaal een 0-8 voorsprong. Donar kwam terug tot 8-8, maar de Amsterdammers bleven ook daarna aan de goede kant van de score: 14-17.

Voorsprong

In het tweede kwart herpakten de withemden zich. Via 27-23 en 36-29 kwam de thuisploeg aan de goede kant van de score te staan. Jason Dourisseau sloot de eerste helft prachtig af met een fraai afstandsschot.

Hoogtepunt van Koenis

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd viel in de slotseconde van het derde kwart van de hand van Thomas Koenis. In het laatste kwart kwam de zege van de Groningers geen moment meer in gevaar.

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws