Zus zieke Chantal uit Veendam zamelt geld in voor kostbare operatie

In het centrum van Leeuwarden is zondagmiddag een fotoshoot georganiseerd om geld in te zamelen voor de ernstig zieke Chantal (34) uit Veendam.

Chantal heeft de ernstige en zeldzame bindweefselziekte Ehlers Danlos Syndroom (EDS). Ze ligt dag en nacht in een donkere kamer te wachten op een operatie.

Operatie niet vergoed

Het effect van de ziekte is dat botten zomaar uit de kom kunnen schieten. Chantal moet daarom 24 uur per dag liggen. Ook kan ze geen daglicht of andere prikkels aan.

Een operatie in Barcelona zou Chantal kunnen helpen, maar die wordt niet vergoed door de verzekering en kost zo'n 100.000 euro.

Acties

Met familie en vrienden probeert de zus van Chantal - Angela Jonk uit Leeuwarden - nu met verschillende acties het geld op tafel te krijgen, meldt Omrop Fryslân.

Een model poseert tijdens de fotoshoot in Leeuwarden. (Foto: Omrop Fryslân)

Afbeelding

Jonk staat vaker voor de camera en organiseerde een actie die dichtbij zichzelf stond. Op verschillende plekken in Leeuwarden gingen modellen op de foto. Allen legden geld in om mee te mogen doen.

Opgeven is geen optie. Dat geld komt er en die operatie ook
Angela Jonk - zus

Stichting

Alle benefietconcerten en acties worden in goede banen geleid door een voor dit doel opgerichte stichting Chantal wil leven.

De stichting wil mensen bewust maken van de ziekte EDS, maar ook aandacht vragen voor het feit dat de operatie niet door de Nederlandse verzekering vergoed wordt.

Steun

Volgens haar zus Angela heeft Chantal de laatste tijd te maken met spasmes en veel pijn.

Zonder operatie in Barcelona is er geen perspectief. Angela haalt veel energie uit alle steun die ze krijgt voor de actie. De financiële tussenstand was zondag 70.000 euro. 'Opgeven is geen optie. Dat geld komt er en die operatie ook.'

Lees ook:

- Benefietconcert voor zieke Chantal uit Veendam

Meer over dit onderwerp:
LEEUWARDEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws