Twee verdachten aangehouden na woningoverval op kroegbazin

De politie heeft op 6 en 7 januari twee verdachten aangehouden voor autodiefstal. De gestolen auto zou betrokken zijn geweest bij de overval op kroegbazin Mien Tuitman in Winneweer.

De vrouw werd begin november vorig jaar in haar woning overvallen, mishandeld en gekneveld achtergelaten.

Autodieven

De verdachten, twee mannen van 42 en 46 zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het duo wordt niet verdacht van de overval, maar wel van diefstal van een auto. De zwarte Renault Clio zou gebruikt zijn bij de overval.

De auto stond als gestolen geregistreerd en was tijdens de overval voorzien van valse kentekenplaten. Na de overval is de auto teruggevonden in een sloot in Overschild.

Zoektocht naar overvallers loopt nog

'Er zijn geen aanwijzingen dat deze mannen ook de overvallers zijn', laat een politiewoordvoerder weten. Die zoektocht loopt dus nog. Eerder vermoedde de politie dat de daders Tuitman mogelijk persoonlijk zouden kennen, omdat ze veel gedetailleerde informatie over haar hadden. Tuitman zelf ontkent dat.

Kachelpook

Op 4 november schrok Mien Tuitman 's nachts wakker van een klap tegen haar slaapkamerraam. Er stonden ineens twee mannen in haar kamer die geld eisten en haar mishandelden. Tuitman heeft met een kachelpook flink van zich af geslagen. Toch werd ze overmeesterd, vastgebonden en meegesleurd naar een kluis. De daders vertrokken met een onbekende hoeveelheid geld.

Tuitman doet haar verhaal begin november bij RTV Noord

Opsporing Verzocht

De zaak werd op 10 december besproken in het tv-programma Opsporing Verzocht. Er kwamen toen zeven tips binnen. Volgens een politiewoordvoerder hebben deze tips niet geleid tot deze arrestatie.

Tuitman reageert blij op de aanhouding. 'Als de overvallers gepakt zijn, geef ik een feest in de kroeg.'

Lees ook:

- Kroegbazin slaat overvallers van zich af met pook: 'Hij is zowat dubbel, ik heb mien best wel doan'
- Overvallers kroegbazin Winneweer kenden haar mogelijk persoonlijk

Meer over dit onderwerp:
WINNEWEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws