Politie zoekt getuigen van aanrijding Oostersluis

Het Damsterdiep, met links de Oostersluisweg
Het Damsterdiep, met links de Oostersluisweg © Google Street View
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeluk op het Damsterdiep in Groningen. Op woensdag 15 januari reed daar een auto een scooterrijder aan. De automobilist reed daarna weg.
De aanrijding vond volgens de politie rond kwart voor zes woensdagmiddag plaats, op de kruising Damsterdiep met de Oostersluisweg.
Op Facebook schrijft de politie: 'Een snorfietser reed op het fietspad, gelegen naast de rijbaan. De snorfietser kwam uit de richting van de Rijksweg. Op genoemd kruispunt wordt er door een automobilist geen voorrang verleend aan de snorfietser, waardoor er een aanrijding is ontstaan tussen de auto en de snorfietser. De automobilist is doorgereden. De snorfietser kwam ten val en heeft schade aan zijn snorfiets.'
De politie hoopt op tips van getuigen om de doorrijder toch te kunnen achterhalen.

Ander ongeluk een uur eerder

Bijzonder genoeg vond er rond dezelfde plek een uur eerder ook al een ongeluk plaats. Ook daarbij reed een auto van het Damsterdiep naar de Oostersluisweg. De bestuurder raakte daarbij een scooterbestuurder. De politie sprak al met met die beide partijen.
Het ongeluk dat een uur eerder plaatsvond op de kruising Damsterdiep - Oostersluisweg (Foto: 112 Groningen)

Update 16:10 uur.

Aanvankelijk gingen we ervan uit dat beide berichten over hetzelfde ongeluk gingen. Het blijkt om twee aparte ongelukken te gaan.