Lopend Vuur: Er is niks mis met een vette bek

Een deelnemer aan frikandelleneetwedstrijd
Een deelnemer aan frikandelleneetwedstrijd © ANP
Opnieuw krijgt onze provincie er een fastfoodrestaurant bij. Althans, als het ligt aan het gemeentebestuur van Midden-Groningen.
Die geeft groen licht voor een McDonalds bij bedrijvenpark Rengers in Kolham. De gemeenteraad buigt zich er volgende maand nog over.

Bezwaar

Omwonenden maken bezwaar. Dat richt zich vooral op drukte, lichtoverlast, daling van huizenprijzen en rommel. De bezwaren gaan er niet over of het eten wel of niet gezond is.
Langs vele kanalen worden we er dagelijks op gewezen gezond te eten en te leven: minder alcohol, minder vet eten en meer bewegen. We weten het allemaal, maar de verleidingen zijn soms groot.
Even een snelle snack langs de snelweg of naar de cafetaria voor een eierbal, kroket of frikandel. Bezondig jij je daar ook aan?

Ons Lopend Vuur

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Delfzijl

'Delfzijl, lekker leven aan zee' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 4.173 stemmers was 53 procent het daarmee oneens, 47 procent eens.