Dubbele crash na politieachtervolging bij Wildervank

Op de Woortmanslaan nabij Wildervank zijn woensdagochtend vroeg twee auto's gecrasht. Dat gebeurde tijdens een achtervolging. Eén van de gecrashte auto's was een politieauto.

De achtervolgde auto vloog op de Woortmanslaan uit de bocht en sloeg over de kop. De bestuurder van de politieauto, die op grote afstand volgde, verloor op nagenoeg dezelfde locatie de macht over het stuur.

Geen gewonden

Bij geen van beide eenzijdige aanrijdingen raakte iemand gewond. Een man van 33 uit Delfzijl werd in de buurt van het ongeval aangehouden. Hij zou in de gecrashte auto hebben gezeten.

De aangehouden man wordt verdacht van rijden onder invloed, maar onderzoek moet uitwijzen of hij ook daadwerkelijk de bestuurder is geweest, en of er nog meer mensen in de auto hebben gezeten.

Zeer hoge snelheid

Politieagenten hadden de gecrashte auto rond 3:00 uur woensdagochtend op de A7 tussen Groningen en Foxhol met zeer hoge snelheid zien rijden. De achtervolging werd voortgezet op de N33 en eindigde op de Woortmanslaan.

Afgelopen nacht is op de Woortmanslaan in #Borgercompagnie #Wildervank een personenauto uit de bocht gevlogen en over de...

Posted by Politie Basisteam Ommelanden Midden on Wednesday, January 22, 2020

Meer over dit onderwerp:
112nieuws WILDERVANK
Deel dit artikel:

Recent nieuws