Doktersassistente neemt na 46 jaar afscheid van praktijk

Bertha Stanneveld: 46 jaar bij dezelfde baas
Bertha Stanneveld: 46 jaar bij dezelfde baas © Elwin Baas
Het zal de meeste mensen niet lukken: bijna een halve eeuw bij één en dezelfde baas werken. Doktersassistente Bertha Stanneveld ging woensdagmiddag met pensioen, na ruim 46 jaar bij Huisartsenpraktijk Ter Apel.
Stanneveld was de eerste tien jaar apothekersassistente. 'Daarna ben ik doktersassistente geworden en blijven hangen. Ik heb altijd leuke collega's en goede werkgevers gehad', verklaart ze haar langdurige dienstverband bij de praktijk.

Contact met patiënten

Bovendien kreeg ze in de loop der jaren meer verantwoordelijkheden. 'Zo breidde de patiëntenhulp zich uit. Dat is heel leuk. Die contacten met patiënten en collega's ga ik ook het meest missen', vertelt ze aan Radio Noord-verslaggever Elwin Baas.
Eigenlijk vindt ze het helemaal niet leuk om met pensioen te gaan, bekent ze. 'Het is wennen. Ik werk al enige tijd halve dagen, dus de middagen ben ik al een tijdje aan het opvullen. Maar het is een heel raar en dubbel gevoel om na 46 jaar afscheid te nemen.'

Invallen

Na haar afscheidsreceptie op 14 februari zien haar collega's haar dan ook zeker terug. 'Ik kom nog wel eens langs voor een bak koffie. En bij ziekte of in vakantieperiodes kunnen ze me altijd bellen om in te vallen.' Wat Stanneveld maar wil zeggen: liever vandaag dan morgen...