Krakers in pand Emdenweg door communicatiemisser politie

Een 'communicatiemisser' binnen de politie heeft ervoor gezorgd dat er nog altijd krakers zitten in een pand aan de Emdenweg in Stad. Dat zegt burgemeester Schuiling van Groningen.

Toen de politie de krakers op vrijdagmiddag 27 december 2019 uit het pand wilde halen, bleek dat die er al meer dan 24 uur in zaten.

24 uur

Omdat dat het geval was, mochten de krakers blijven zitten. Had de politie zich binnen de 24 uur gemeld, dan hadden agenten kunnen overgaan tot ontruimen.

'Een agent dacht op tijd gemeld te hebben dat er krakers in het pand zaten, maar een collega had dat niet zo verstaan. Het was gewoon een stomme communicatiemisser', legt Schuiling uit. 

Pand verlaten 

De krakers moeten het pand alsnog verlaten, zegt de burgemeester. 'Dat is hen aangezegd, maar ze hebben daartegen een kort geding aangespannen.'

'We wachten op de uitslag daarvan', zegt Schuiling, die niet weet wanneer het kort geding plaatsvindt. 'Op basis daarvan bepalen we wat we doen.'

De mogelijkheid bestaat dus, mochten de krakers na een eventueel verloren kort geding het pand niet zelf verlaten, de burgemeester het pand daarna alsnog zal ontruimen.

Lees ook:

- VVD zet vraagtekens bij uitblijven ontruiming krakerspand Stad
Krakers blijven zitten: 'Zonde dat er niets met dit pand gedaan wordt'
Krakers bezetten pand in Stad, politie laat ze voorlopig zitten

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws