Lavinia Meijer, Iggy Pop en Philip Glass samen in De Oosterpoort

Iggy Pop, in juni in De Oosterpoort en Stadspark Live
Iggy Pop, in juni in De Oosterpoort en Stadspark Live © ANP
De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer, de Amerikaanse rock- en punkzanger Iggy Pop en de Amerikaanse componist Philip Glass treden in juni gezamelijk op in De Oosterpoort.
Behalve Groningen, doet het trio ook nog Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht aan.
Lavinia Meijer speelt Philip Glass (2013)
Het wordt een avond met poëzie, voorgedragen door Iggy Pop, met Meijer op de harp en muziekstukken van Glass, bekend van onder meer The Hours, Glassworks en Einstein on the beach.
Iggy Pop live in het Sydney Opera House (2019)
Het is de eerste keer dat de artiesten samen op het podium staan met een eigen voorstelling. Ze ontmoetten elkaar in 2016 in Carnegie Hall in New York, waar ze samen optraden tijdens een benefietconcert.

Meerdere keren

Lavinia Meijer heeft al meerdere keren met Glass samengewerkt. Zo bracht ze in 2012 een album uit met een eigen interpretatie van zijn muziek uit de film The Hours.
Philip Glass speelt Metamorphosis (2012)
'Een Avond met Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer' is op 9 juni te zien in Groningen. Op 10 juni zijn ze in Utrecht, op 12 juni in Amsterdam en op 13 juni in Rotterdam.

Ook op Stadspark Live

Overigens is Iggy pop 11 dagen later opnieuw in Groningen te zien. Hij is op 20 juni één van de artiesten die optreedt op Stadspark Live.