Opa die pleegouders kleinkinderen bedreigde, moet zich laten behandelen

Een 55-jarige Warffumer die in mei na doodsbedreigingen door een arrestatieteam uit zijn woning werd gehaald, moet zich van de rechter klinisch laten behandelen.

De man wilde zijn kleinkinderen zien en bedreigde de pleegouders van de kinderen en medewerkers van jeugdzorg met de dood. 

Behandeling

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een ISD-maatregel, een behandeltraject van twee jaar voor veelplegers.

De rechtbank legde deze maatregel alleen voorwaardelijk op. De rechter vindt wel dat de man in de proeftijd naar een psychiatrische kliniek moet voor een behandeling. 

9 millimeter

De Warffumer bedreigde in april en mei vorig jaar medewerkers van een jeugdzorginstantie in Assen en de pleegouders van zijn kleinkinderen. Hij was gefrustreerd omdat hij de kinderen niet meer mocht zien. De man dreigde telefonisch dat hij de jeugdzorgmedewerkers en pleegouders zou doodschieten. Hij had thuis een '9 millimeter' liggen, zei de man. 

Vanwege de vuurwapengevaarlijkheid en het forse strafblad van de man werd een arrestatieteam op de woning afgestuurd. In de woning lag inderdaad een gaspistool met munitie. De Warffumer wist niet meer dat hij dat wapen in huis had, zei hij eerder op zitting.

Alcohol- en contactverbod

De man kampt met een persoonlijkheidsstoornis en een alcoholprobleem. Hij moet zich aan dit probleem laten helpen. Hij mag geen alcohol meer drinken en wordt hierop gecontroleerd.

Daarnaast is hem een contactverbod opgelegd met alle slachtoffers.

Lees ook:

- Opa uit Warffum bedreigt jeugdzorgmedewerkers met de dood
- Opa verdacht van bedreiging: 'Als mijn kleindochter niet belt, gaan jullie er aan'

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws