Jorden van Foreest deelt punt met So

Jorden van Foreest heeft op het Tata Steel schaaktoernooi met de witte stukken remise gespeeld tegen de Amerikaan Wesley So. In een vrij kalme partij ruilden de grootmeesters het ene na het andere stuk, waarna de muziek rap uit de stelling verdween.

Op de 39ste zet stond voor de derde keer dezelfde stelling op het bord en dat betekent automatisch remise.

Caruana wint toernooi

De Amerikaan Fabiano Caruana heeft een ronde voor het einde zijn eerste plaats veilig gesteld. De nummer twee van de wereld versloeg de Pool Jan-Krzysztof Duda. Caruana is met 9 punten uit 12 partijen niet meer in te halen door wereldkampioen Magnus Carlsen, die tweede staat met 7,5 punten.

Het is de eerste keer dat Caruana het Tata Steel schaaktoernooi wint. Hij boekte in Wijk in Zee tot dusver zes overwinningen en speelde evenzoveel remises.

De 20-jarige Stadjer Van Foreest heeft nu 6,5 punten uit 12 partijen en staat daarmee gedeeld vierde. Oud-toernooiwinnaar So heeft een half puntje meer en is terug te vinden op de derde plek.

Lucas

Lucas van Foreest won in de Challengers-groep zijn tweede partij van het toernooi. De Nederlands kampioen versloeg met zwart hekkensluiter Dinara Saduakassova uit Kazachstan.

De winnaar van deze groep plaatst zich automatisch voor het hoofdpodium volgend jaar. Koploper David Anton Guijarro uit Spanje leek hiervoor goede kaarten te hebben, maar hij verloor verrassend van Max Warmerdam. Daardoor zijn er nog vier spelers die een ronde voor het einde kans maken op winst van de groep en kwalificatie voor de Masters, onder wie de Nederlander Erwin l' Ami.

Lucas staat met een score van 50 procent in de middenmoot.

Zondag laatste ronde

Zondag is de dertiende en laatste ronde van de 82ste editie van het prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

Lees ook:

- Van Foreest zakt naar vierde plaats na nederlaag
- Van Foreest derde na remise tegen sterke Pool
- Van Foreest doet ondanks remise nog bovenin mee

Meer over dit onderwerp:
sport WIJK AAN ZEE
Deel dit artikel:

Recent nieuws