Lycurgus wint spektakelstuk van concurrent Orion

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben in eigen huis na flink spektakel met 3-1 gewonnen van Active Living Orion uit Doetinchem, de nummer drie van de eredivisie. De Groningers verstevigen hierdoor hun tweede plek.

Coach Arjan Taaij begon met de volgende spelers aan de wedstrijd: Stijn Held, Mitch Perinar, Collin Mahan, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger.

Spektakel

Lycurgus begon spectaculair aan het duel tegen de regerend landskampioen. De Groningers wisten, na een achterstand van 10-18, alsnog de eerste set met 29-27 te winnen. Het vierde setpoint werd uiteindelijk verzilverd. Ook de bezoekers hadden een setpoint.

De tweede set werd met overmacht gewonnen door de thuisploeg. Alles leek ineens te lukken: 25-15.

Opnieuw comeback

De derde set begon, net als de eerste, slecht voor Lycurgus. De Groningers stonden zelfs nog met 11-18 achter. Nadat Sam Gortzak, Geoffrey van Gent en Erik van der Schaaf in het veld waren gekomen, begon het toch weer beter te lopen.

Twee machtpoints

Toch konden ook zij niet voorkomen dat Lycurgus de set verloor. De bezoekers verzilverden het vijfde setpoint, na twee machtpoints van Lycurgus. Zo eindigde het derde bedrijf in maar liefst 29-31.

De vierde set ging tot ongeveer halverwege gelijk op, daarna nam Lycurgus voldoende afstand: 25-17.

Eind november vorig jaar won Lycurgus in Doetinchem ook al van Orion (1-3).

Tweede

Lycurgus staat na zestien duels tweede op de ranglijst met 42 punten. Orion staat derde met 34 punten. Draisma Dynamo uit Apeldoorn is koploper met 45 punten.

Montpellier

De Groningers spelen volgende week woensdag voor de Europese Challenge Cup in Frankrijk het heenduel van de achtste finales tegen Montpellier.

Lees ook:

- Lycurgus met moeite langs promovendus
- Lycurgus wint thuis van Talentteam
- Lycurgus plaatst zich overtuigend voor bekerfinale

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws