Bestuur Domies Toen maakt plaats voor nieuwelingen

Het bestuur van stichting Domies Toen treedt op 1 februari terug. 'Er hebben zich nieuwe mensen gemeld die het willen overnemen', zegt voorzitter Mia de Jong.

De botanische tuin in Pieterburen kampte de laatste jaren met problemen doordat het aantal vrijwilligers afnam en de financiën tegenvielen. Een donateursactie leverde te weinig op. Uiteindelijk bood een subsidie van de gemeente Het Hogeland redding.

Keihard gewerkt

Door die reddingspogingen hebben zich nieuwe mensen aangemeld die het stokje graag willen overnemen. Het volledige bestuur, dat uit drie leden bestaat, besloot vervolgens om te stoppen. Naast Mia de Jong dragen ook Jan Dresmé en Kea de Graaf hun functie over.

De Jong is er niet rouwig om dat ze straks bestuurslid af is. 'We hebben de afgelopen 2,5 jaar keihard gewerkt en mooie resultaten geboekt. We hebben het vertrouwen gekregen van het gemeentebestuur, dat ons een mooi bedrag heeft gegeven. Het budget is nu meer dan verdubbeld.'

Hoop op impuls

'Ik had zelf ook niet het idee om nog tien jaar lang door te gaan. Wij hadden een leuk klein bestuur en hebben heel goed samengewerkt', aldus De Jong. Ze kent de nieuwe bestuursleden niet, maar ze hoopt dat Domies Toen nu een impuls krijgt.

Lees ook:

- Bestuur Domies Toen gaat door en wil professionaliseren (2019)
- Domies Toen in Pieterburen lijkt gered (2019)
- Meer dan honderd nieuwe Vrienden van Domies Toen (2019)

Meer over dit onderwerp:
Pieterburen
Deel dit artikel:

Recent nieuws