Kickbokstrainer moet cel in voor ontucht met pupil

Een paar kickbokshandschoenen
Een paar kickbokshandschoenen © Orange Pictures
Een 59-jarige kickbokstrainer uit Nieuw-Roden heeft 32 maanden cel, waarvan zestien maanden voorwaardelijk, gekregen voor ontucht met zijn minderjarige pupil.
Ook moet hij haar een schadevergoeding van vijfduizend euro betalen en mag hij de komende vijf jaar geen training meer geven aan minderjarigen. De rechtbank gaat hierbij mee met de eis van het Openbaar Ministerie.
De man stond twee weken geleden voor de rechtbank omdat hij zijn pupil, een kickbokstalent, lange tijd zou hebben misbruikt. Dat gebeurde onder andere op hotelkamers tijdens internationale toernooien.

'Vader-dochterrelatie'

Het slachtoffer gaf aan dat zij vanaf haar veertiende een seksuele relatie met haar trainer had. De man zei op zitting dat hij pas na haar zestiende verjaardag seks met haar had. Daarvoor zouden ze volgens hem een vader-dochterrelatie hebben gehad.
De rechtbank vindt bewezen dat het misbruik eerder is begonnen. Dat bewijs is onder andere gevonden in een reeks aan WhatsApp- en sms-berichten die volgens de rechtbank niet wijzen op een vader-dochterrelatie. Ook een verklaring van de trainer bij de politie weegt zwaar mee.

Verliefd

Het slachtoffer trainde vanaf haar dertiende op de kickboksschool van de verdachte. Ze trainde vijf keer per week in Roden. De sportschoolhouder bracht haar 's avonds laat terug naar huis.
De zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer het verhaal aan haar moeder vertelde. Ze wilde toen nog geen aangifte doen, omdat ze verliefd was op de 38 jaar oudere man. Toen ze uit de macht van de man vandaan was, veranderde ze van gedachten en besloot ze alsnog aangifte te doen.