Celstraf na inbraken bij Chinese restauranthouders

Een 27-jarige man uit Amersfoort moet vijftien maanden de cel in voor twee inbraken en een poging tot inbraak in Groningen en Roden.

De man had het samen met een 18-jarige man uit Soest gemunt op de woningen van Chinese restauranthouders.

De straf voor de 27-jarige man is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Twee weken geleden werd er om tien maanden cel gevraagd. De 18-jarige man krijgt vanwege zijn leeftijd een andere straf. Hij krijgt 149 dagen jeugddetentie, waarvan zestig voorwaardelijk.

'Huisarrest met enkelband'

Daarnaast moet hij zich onder meer laten behandelen, krijgt hij drie maanden 'huisarrest' met een enkelband en mag hij geen contact meer hebben met de man uit Amersfoort.

De zaak kwam aan het rollen nadat twee Stadjers twee onbekende mannen in de tuin naast hen zagen.

Dure horloges en contant geld

De buurvrouw rende naar buiten en riep dat ze van de politie was. Daarop namen de twee de benen. De buurman zette al lopend de achtervolging in, terwijl de vrouw in de auto stapte. Even later kon ze het kenteken van de mannen noteren.

Niet veel later zag de politie het duo rijden en zette de auto aan de kant. Op de achterbank lag inbrekersgereedschap en een fles cognac. In de hotelkamer van de twee vond de politie dure horloges en contant geld.

Lees ook:

- Cel geëist voor inbraken bij Chinese restauranthouders

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws