Kijk terug in Rondje Groningen: de winter van 2020

Het besneeuwde landschap bij Sint Annen
Het besneeuwde landschap bij Sint Annen © Jannes Wiersema
Heb je genoeg proviand in huis? Sneeuwschuiver klaar? Mooi, veel plezier met dit witte Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de grote hoeveelheid berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Waar is de winter?

..een terechte vraag van collega Niiwino Geertsema.

2) U vraagt, Moeder Natuur draait

Moeder Natuur kon ijs niet zo snel regelen. Sneeuw daarentegen.

3) 180!

Ook Fallon Sherrock, die als eerste vrouw een wedstrijd won op het PDC-wereldkampioenschap, zag de sneeuw in Stad. Zij gooit dinsdagavond haar pijlen op het evenement King of Darts in Martiniplaza.

4) Sneeuwpopvandalisme

Niet iedereen kan de sneeuw waarderen. Onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk beelden van vandaag uit Groningen zijn. Het antwoord is overigens 'Nee', maar de video is te leuk om te laten liggen.
Tot zover de winter van 2020, want er gebeurde nog meer op de sociale media. En die berichten laten we niet graag....ehhh....ondersneeuwen.

5) 'Mogen we even boren?'

Klokhuis dook in de aardbevingsproblematiek in onze provincie. Met deze sketch, onder meer. 'Aardgas, je wenst het je ergste vijand niet toe.'

6) Eind goed, al goed

Ballenjongen Justian werd zondag tijdens FC Groningen-Ajax weggeduwd door Ajax-speler Lassina Traoré, die haast had in de jacht op de gelijkmaker. Henk de Haan zocht de jongen op.

7) Grunneger paardenboer

Op TikTok maakt Dimitri Reining een aloude grap. Maar hij blijft mooi. Bekijk zijn grap hier.
IJs en weder dienende is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur een nieuwe Rondje Groningen. In ons archief kun je de afgelopen 581 'Rondjes' teruglezen.