Burgemeester Hogeland na vanavond ook de eerste officiële burgervader

Henk Jan Bolding glundert na zijn benoeming tot burgemeester van Het Hogeland
Henk Jan Bolding glundert na zijn benoeming tot burgemeester van Het Hogeland © Martin Drent/RTV Noord
De eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Het Hogeland, Henk Jan Bolding (64), is woensdagavond geïnstalleerd. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Bedum.
De installatie van de CDA'er wordt verricht door commissaris van de Koning, René Paas. De bijeenkomst in de raadzaal is alleen toegankelijk voor genodigden.

Livestream

Inwoners van de gemeente zijn wel welkom bij een bijeenkomst in de Maranathakerk. De installatie van de burgemeester kan daar via een livestream of op het Youtube-kanaal van de gemeente worden gevolgd.

'Mooi moment'

'De plek van de bijeenkomst heeft niet zozeer met de kerk te maken. Maar ik was daar een keer en toen zei iemand tegen mij: Welkom in DE concertzaal van Het Hogeland', vertelt Bolding.
'Of het inderdaad dé concertzaal is van de gemeente weet ik niet. Maar de akoestiek is prima en het is een mooie ruimte om de installatie mee te maken.'
De burgemeester ziet ernaar uit om geïnstalleerd te worden. 'Dat is een heel mooi moment.'

Eerst waarnemer

Bolding is al sinds januari vorig jaar waarnemend burgemeester van Het Hogeland, dat bestaat uit de vroegere gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.