Ook Forbes ontdekt Stad: in top-5 meest onderschatte Nederlandse steden

De Korenbeurs op de Vismarkt
De Korenbeurs op de Vismarkt © Jos Schuurman/FPS
In Amsterdam zullen ze blij zijn: in navolging van Lonely Planet stuurt nu ook Forbes Amerikaanse toeristen naar andere Nederlandse steden. Waaronder Groningen.
Samen met Den Haag, Utrecht, Maastricht en Dordrecht hoort Groningen volgens Forbes.com tot de steden die absoluut een bezoekje waard zijn. 'De grootste stad van de ondergewaardeerde regio Noord-Nederland', zegt de website.

Vismarkt

Groningen wordt - uiteraard - aangeprezen als studentenstad, waarbij bezoekers wordt aangeraden om in ieder geval de Vismarkt en de Grote Markt met een bezoekje te vereren.
Wat wél jammer is: de Martinitoren wordt niet met name genoemd, maar wel omschreven: 'Een vijftiende-eeuwse kerktoren gebaseerd op de Utrechtse Domtoren.'
Als men klaar is met het bewonderen van de traditionele architectuur op de Grote Markt, moet men zeker even naar het Groninger Museum, vindt Forbes.

Forum Groningen

'Dit levendige en eclectische bouwwerk herbergt moderne en hedendaagse kunst.'
Overigens wordt ook het Forum Groningen niet genoemd. Wellicht was de Forbes-recensent voor de opening van de jongste publiekstrekker van Stad komen buurten.