Aanleg dorpsplein in Woldendorp gaat van start

Een impressie van het nieuwe dorpsplein in Woldendorp.
Een impressie van het nieuwe dorpsplein in Woldendorp. © Ontwerpstation Loppersum
In Woldendorp start volgende week de aanleg van het nieuwe dorpsplein. Het plein komt op de locatie van de voormalige gereformeerde kerk, die twee jaar geleden is gesloopt.
De kerk werd niet meer gebruikt voor diensten en raakte in verval. Dorpsbewoners wilden graag een plein op de vrijgekomen locatie.

Kleine kerktoren

Het plein krijgt een podium, enkele bankjes, een basketbalpaal en een beweegroute voor ouderen. Ook komt er kleine torenspits waar mensen op kunnen zitten, ter herinnering aan de kerk die er vroeger heeft gestaan.
Als de weergoden ons goed gezind zijn, is het plein in mei klaar
Albertina Jager - dorpsbewoner
De plannen zijn gemaakt door een groep inwoners van  Woldendorp. Eén van de aanjagers, Albertina Jager, is blij dat de aanleg van het plein - een jaar later dan gehoopt - nu echt gaat beginnen:
'Het kost veel tijd om alles voor elkaar te krijgen, zeker al het papierwerk. Volgende week gaan we los en als de weergoden ons goed gezind zijn, is het plein in mei klaar.'

Nationaal Programma

Uit het Nationaal Programma Groningen komt een bijdrage van 180.000 euro voor het project. Ook de Provincie, de NAM en andere fondsen betalen mee. De werkzaamheden beginnen volgende week woensdag en worden gevierd met een luide knal van een carbidbus.