FC Groningen 'verrast' door Franse interesse in Kaj Sierhuis

Sierhuis en Zeefuik in een onderonsje
Sierhuis en Zeefuik in een onderonsje © Orange Pictures/Jan Westman
FC Groningen dreigt Kaj Sierhuis in de winterse transferperiode kwijt te raken. De aanvaller staat in de belangstelling van het Franse Stade Reims, dat een bod heeft neergelegd bij Ajax.
Sierhuis wordt sinds de winter van vorig seizoen gehuurd van Ajax, dat het salaris van de 21-jarige aanvaller nog altijd betaalt. Bij de huurdeal bedong FC Groningen een optie tot koop, maar die kan pas na het huidige seizoen gelicht worden.
Kortom, Ajax kan niet op eigen houtje een beslissing over het bod nemen, omdat Sierhuis in dienst van FC Groningen speelt. Maar FC Groningen kan op haar beurt ook geen actie ondernemen, omdat de Trots van het Noorden geen eigendomsrechten heeft, meldde De Telegraaf eerder vandaag.

'In overleg'

'En dus moeten we met Ajax in overleg', vertelt Mark Jan Fledderus. De technisch directeur, die Sierhuis zondag nota bene voor de FC tegen Ajax zag scoren, bevestigt de interesse van de huidige nummer elf van de Ligue 1.
Stade Reims, dat ook voormalig FC-aanvaller Hyun-Jun Suk in de gelederen heeft, zou naar verluidt een miljoenenbod hebben gedaan op Sierhuis. In zestien competitieduels voor de Groningers was Sierhuis dit seizoen goed voor zes doelpunten en drie assists.

Extra lastig

'Ik moet zeggen dat de Franse interesse in Sierhuis mij verrast', gaat Fledderus verder. 'Maar wij hebben het eerste recht om hem te kopen, dus het is nu zaak om duidelijkheid te krijgen hoe het precies zit.' Wat het extra lastig zou maken, is dat Stade Reims uiterlijk woensdagavond al wil weten waar ze aan toe zijn.
Noch Sierhuis zelf, noch zijn zaakwaarnemer wilde de interesse van Stade Reims in de aanvaller bevestigen.