Lycurgus moet meerdere erkennen in ijzersterk Montpellier

Een spelmoment tijdens Montpellier - Lycurgus.
Een spelmoment tijdens Montpellier - Lycurgus. © Machiel Akkerman/RTV Noord
De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben woensdagavond de heenwedstrijd in de achtste finale van de Challenge Cup met 3-0 verloren van Montpellier.
De setstanden in Zuid-Frankrijk waren 25-17, 26-24 en 25-21. De Groningers misten in de tweede set een setpoint.

Matige start

De start van Lycurgus was bijzonder matig. Montpellier, dat vooraf al een stuk hoger werd ingeschat dan de Groningers, maakte haar reputatie volledig waar. Binnen twintig minuten was het 1-0 in sets.
Na een 10-3 stand in de tweede set leek het snel dezelfde kant op te gaan, maar toen knokten de bezoekers zich terug.

Hoofd buigen

Via 20-20 en 22-22 werd er bij 23-24 een setpoint afgedwongen, die niet benut kon worden. Uiteindelijk sloeg Montpellier wel toe op het moment dat het moest.
In de derde set ging het tot 15-15 gelijk op. Daarna kwam de klasse van de thuisploeg bovendrijven en moest de ploeg van Arjan Taaij definitief het hoofd buigen.
Taaij wist vooraf al dat het lastig zou worden tegen de nummer drie van de sterke Franse competitie. 'We wisten natuurlijk van tevoren dat het een hele lastige wedstrijd zou worden. We hadden zelf op en top moeten zijn. Dat waren we in fases, en die fases gaven perspectief, maar dan moeten we het wel langer kunnen volhouden.'

Return

Op woensdag 12 februari is de return in de Topsporthal van het Alfa-college. Lycurgus staat dan voor een moeilijke taak om met 3-0 of 3-1 te winnen en zo een golden set af te dwingen.
Passer-loper Bennie Tuinstra kijkt uit naar die return. 'Ik heb heel veel zin in de return, want we hebben laten zien dat we gewoon meedoen. Dus we gaan stunten de volgende keer.'