Rechterrijstroken A7 Leek-Hoogkerk weer open na ongeval (update)

Rijkswaterstaat heeft in beide richtingen van de A7 weer één rijstrook vrijgegeven na het ongeval donderdagmorgen bij Oostwold (Leek).
Bij dat ongeluk kwamen een betonmixer en een bestelbusje in botsing. De bestuurder van het busje raakte bekneld en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen vallen mee, aldus de politie.

Door de middenberm geschoten

Een luisteraar van Radio Noord meldt dat de vrachtwagen door de middenberm schoot en op de andere weghelft terechtkwam. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Het ongeluk gebeurde donderdagmorgen kort na zes uur.
De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder ook een traumahelikopter.

Files en omleidingen

Na het ongeluk werd de A7 tussen Leek en industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk in beide richtingen gesloten. Meteen ontstonden er lange files. Het verkeer werd geadviseerd om via Assen en Meppel (A28/A32) te rijden. Op de A28 in Drenthe gebeurden echter ook twee ongevallen, waardoor de extra reistijd nog verder toenam.
Rondom de A7 werden ook lokale omleidingen ingesteld. Op deze alternatieve routes, zoals de N372 Roden-Peize-Groningen en de N355 (Friesestraatweg) Noordhorn-Groningen, ontstonden al snel ook lange files.

Rechterrijstrook weer open

Rond 10.00 uur heeft Rijkswaterstaat op de A7 in beide richtingen weer één rijstrook geopend. De linkerrijstroken zijn vanwege opruimwerkzaamheden en een spoedreparatie aan de vangrail nog wel dicht.
De files zijn intussen opgelost.
Rijkswaterstaat gaf eerder aan te verwachten dat de werkzaamheden rond 14.00 uur zijn afgerond.

Bussen

Vanwege het ongeluk reden er urenlang geen bussen van Arriva tussen Groningen en Heerenveen. Rond kwart over tien hervatte het bedrijf de dienstregeling van lijn 315.
De bussen van Qbuzz reden aanvankelijk wel, maar met forse vertraging. Later vielen ook veel ritten uit.