FC Groningen ontbindt contract van Jannik Pohl

Jannik Pohl tijdens een van de weinige wedstrijden waarin hij het shirt van de FC droeg
Jannik Pohl tijdens een van de weinige wedstrijden waarin hij het shirt van de FC droeg © Orange Pictures/Jan Westman
FC Groningen heeft het contract van spits Jannik Pohl per direct ontbonden. De 23-jarige Deen kwam niet meer voor in de plannen van trainer Danny Buijs.
Pohl voetbalde voor de winterstop al op huurbasis voor het Deense AC Horsens. De aanvaller tekende in de zomer van 2018 een driejarig contract bij FC Groningen. Hij kwam over van het Deense AaB uit Aalborg. FC Groningen-aanvaller Tom van Weert bewandelde toen de omgekeerde weg; hij ging juist naar Aalborg.

Mismatch

Voor FC Groningen speelde Pohl uiteindelijk maar acht duels. Daarin kwam hij eenmaal tot scoren, in november 2018 in de uitwedstrijd tegen Excelsior.
'Soms is er sprake van een mismatch tussen club en speler', verklaart technisch directeur Mark-Jan Fledderus het vertrek van Pohl.

Transfervrij

'Voor zowel FC Groningen als Jannik is zijn verblijf bij ons niet geworden wat we er beiden van hadden verwacht. Dan moet je tot een oplossing zien te komen en die hebben wij op deze manier gevonden. Wij danken Jannik voor zijn bijdrage aan de club en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière', aldus Fledderus.
Na de ontbinding van zijn contract kan Pohl transfervrij op zoek naar een andere club.