'FDF overweegt boerenprotest van woensdag af te blazen'

Tientallen trekkers langs de A7 bij een vorig protest
Tientallen trekkers langs de A7 bij een vorig protest © Steven Radersma/RTV Noord
Farmers Defence Force (FDF) overweegt de geplande boerenactie op woensdag 5 februari in Den Haag af te blazen. Daarnaast wil de groepering niet meer in overleg over de stikstofaanpak, omdat ze nieuwe inzichten verwacht in de stikstofcijfers.
Volgende week woensdag zouden Het Landbouw Collectief, minister Schouten en premier Mark Rutte in overleg gaan over de stikstofaanpak en daarom riep FDF haar achterban op om naar Den Haag te komen.
Donderdagavond meldde de actiegroep echter aan haar achterban dat ze overweegt een streep te zetten door het aangekondigde protest, weet weekblad Boerderij. FDF denkt dat de analyses van de RIVM-cijfers door Mesdagfonds een andere kijk op het stikstofdossier zullen geven.

Na 20 februari

FDF zegt dat 'hieruit zal blijken dat de basis waarop de overheid haar stikstofbeleid tot nu toe heeft gebaseerd niet klopt'. Alle afspraken omtrent dit dossier zijn volgens de actievoerders 'daarom onverstandig'.
De boeren willen pas na 20 februari weer in gesprek met het ministerie. Dan worden de analyses door het Mesdagfonds gepresenteerd. Het Landbouw Collectief ondersteunt volgens Farmers Defence Force deze visie.