Mogelijk sprake van beroving bij steekpartij Stadskanaal (update)

De politie doet onderzoek in de Berkenstraat
De politie doet onderzoek in de Berkenstraat © De Vries Media
Bij de steekpartij donderdagavond aan de Berkenstraat in Stadskanaal is mogelijk sprake geweest van een beroving of een poging tot beroving. Dat laat de politie weten.
Bij het incident raakte een 19-jarige vrouw uit Stadskanaal gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen

Na het incident liepen meerdere mensen weg bij de vrouw. Op basis van onder meer getuigenverklaringen die volgden op een Burgernetoproep konden agenten later vijf verdachten aanhouden.
Het gaat om twee 19-jarige vrouwen uit Stadskanaal, twee jongens van 14 jaar uit Stadskanaal respectievelijk Groningen en een 17-jarige jongen uit Hoogezand.

Messen

Allen zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident dan wel poging tot beroving. De politie heeft meerdere messen gevonden en in beslag genomen.
De vijf verdachten worden vrijdag door de politie gehoord. Dan hoopt de politie ook meer te weten over de toedracht van het incident.

Niet zes maar vijf verdachten

Donderdagavond meldde de politie nog dat er zes minderjarige verdachten waren aangehouden. Volgens de politie toen was het slachtoffer ook minderjarig.
De politie komt daar nu op terug en zegt dat het slachtoffer meerderjarig is en dat van de vijf verdachten er twee meerderjarig zijn.
Aanvankelijk meldde de politie vrijdagmorgen dat het slachtoffer 18 was, in plaats van 19.