Shell-tankstation Esserberg besmeurd met rode verf

De Shell-benzinepomp aan de Rijksstraatweg in Haren is besmeurd met rode verf. Het tankstation is gesloten en medewerkers van Shell zijn bezig om de verf te verwijderen.
De vernieling werd zaterdagochtend ontdekt, waarop melding werd gedaan bij de politie. Die heeft het tankstation afgezet met linten en heeft onderzoek ingesteld naar de vernielingen.

Groene verf

De eigenaar van Shell Esserberg is franchisenemer en wordt door de actie financieel benadeeld. Het gaat om verf op oliebasis, die lastig is te verwijderen. Verslaggever Reinder Smith beschrijft de bekladding als 'bloedhanden' die op het gebouw zijn aangebracht.
Klimaatactiegroepen Extinction Rebellion en Shell Must Fall protesteerden vrijdag onaangekondigd bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Donderdag werd een tankstation in de hofstad besmeurd met groene verf. Wie achter die verfactie zat, is onbekend.

Reactie Shell

In een reactie laat het hoofdkantoor van Shell zaterdag weten het recht en de vrijheid om te demonstreren en om actie te voeren te respecteren. 'Als dit maar op een veilige manier gebeurt. In dit specifieke geval is het spijtig dat de betrokken stationshouder en de klanten van het tankstation worden gedupeerd.'
Aan het oorspronkelijke bericht is later de reactie van het hoofdkantoor van Shell toegevoegd.