Leegstaande woningen aan Fazanthof prooi voor vandalen

Woningen aan de Fazanthof in Ten Boer, waarvan de bewoners tijdelijk elders wonen, zijn de afgelopen dagen ten prooi gevallen aan vandalen.
In twee van de huizen in de straat, die de komende anderhalf jaar aardbevingsbestendig worden gemaakt, zijn vernielingen aangericht.

Ramen ingegooid

In één van de huizen werden meerdere ramen ingegooid en werd modder op de deur gesmeerd, terwijl op een ander huis met witte verf teksten zijn gekalkt.
'Voor zover we het kunnen beoordelen is het een kwajongensstreek geweest', zegt bewoner Gijs Noorlander, die ook tijdelijk elders woont. 'Maar zeker weten doen we dat niet.'

Paar nachten geleden

Wanneer het vandalisme precies heeft plaatsgevonden, is ook nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk al een paar nachten geleden. Noorlander: 'Vrijdagmorgen werd het voor het eerst opgemerkt, dus waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag.'
Of er aangifte is gedaan weet Noorlander niet. 'We hebben het de bewoners wel aangeraden.'

Wisselwoning

De bewoners van dertig woningen aan de Fazanthof zijn de afgelopen maand verhuisd naar hun tijdelijke wisselwoning elders in het dorp. Als alles meezit, kunnen ze in de zomer van 2021 terug naar hun oude woning.