Lycurgus zeker van tweede plek na vijfsetter in Sliedrecht

Lycurgus-speler Mitch Perinar smasht de bal langs het blok van Sliedrecht Sport archieffoto
Lycurgus-speler Mitch Perinar smasht de bal langs het blok van Sliedrecht Sport archieffoto © JKBeeld
De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben uit bij Sliedrecht Sport de tweede plek in de reguliere competitie veiliggesteld. Het duel eindigde in 2-3.
Lycurgus had zaterdagavond aan één punt genoeg om de tweede plek veilig te stellen, tegen de nummer drie van de ranglijst. De eerste set ging al overtuigend naar de ploeg van coach Arjan Taaij: 18-25.

Tuinstra-time

Met een ijzersterke Bennie Tuinstra aan de opslag liep Lycurgus al snel uit naar 0-8 in het tweede bedrijf. Hiervan waren maar liefst zeven (!) aces. De set eindigde in 20-25, waarmee het doel al bereikt was.

Comeback Sliedrecht

De derde set eindigde in 25-19 voor de thuisploeg, en de vierde set werd met 25-20 gewonnen door Sliedrecht.

Vijfde set

In de vijfde en beslissende set, liepen de Groningers al snel uit (1-5). Daar kwam de thuisploeg niet meer van terug. De set eindigde in 7-15.

Tuinstra

Bennie Tuinstra was de man van de wedstrijd met 24 punten, waarvan maar liefst acht aces.

Laatste duel

Volgende week zaterdag is het laatste duel van de reguliere competitie voor Lycurgus, thuis tegen VoCASA. Daarna volgt de kampioenspoule, een competitie met de nummers één tot en met zes.

Montpellier

Woensdag 12 februari speelt Lycurgus de return in de achtste finales van de Challenge Cup, in het Alfa-college Sportcentrum tegen Montpellier. De Groningers verloren in Frankrijk het eerste duel met 3-0.