Ergün S. misschien niet aanwezig bij eerste strafzitting

De kans bestaat dat Ergün S, die wordt verdacht van dubbele moord in de Pathé-bioscoop in Groningen, vrijdag niet aanwezig is in de rechtszaal.

Dat laat zijn advocaat Gokhan Özveren weten. Waarom S. er wel of niet bij is, wil de advocaat niet zeggen. 

Gevangenis Scheveningen

Momenteel verblijft S. in de gevangenis in Scheveningen, waar een ziekenhuis en een psychiatrische afdeling is voor gevangenen. Op welke afdeling de verdachte verblijft, is niet bekend.

S. wordt verdacht van de gewelddadige dood van het schoonmakersechtpaar Marinus en Gina uit Slochteren. Hij zou hen in de bioscoop op 26 oktober 's ochtends vroeg hebben doodgestoken.

Geen herinneringen

Özveren liet eerder al weten dat S. zich niets kan herinneren van de steekpartij, maar dat hij het niet ontkent. Hij zou op zoek naar een slaapplaats de bioscoop zijn binnengedrongen. 

S. werd een dag na de dubbele moord gearresteerd. Bij een tankstation aan het Hoendiep werd hij in zijn benen geschoten.

Niet inhoudelijk behandeld

De zitting van komende vrijdag is niet inhoudelijk. De rechtbank heeft een uur uitgetrokken om de voortgang van het onderzoek naar de steekpartij en eventuele wensen van de advocaat te bespreken.

Lees ook:

Bioscoopmoorden: Dit weten we over de verdachte en de slachtoffers
Dit Wordt De Week: Is Ergün S. aanwezig in de rechtbank?

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws