Delfzijl zint op afscheidsfeest in De Molenberg

Theater- en congrescentrum De Molenberg in Delfzijl.
Theater- en congrescentrum De Molenberg in Delfzijl. © Martin Drent/RTV Noord
Delfzijl wil aan het einde van dit jaar een feest in theater- en congrescentrum De Molenberg houden om afscheid te nemen van de huidige gemeente. Ook komt er een verzamelwerk met hoogtepunten uit de afgelopen decennia van de gemeente.
Delfzijl gaat op 1 januari samen met Loppersum en Appingedam op in de nieuwe gemeente Eemsdelta.
Volgens burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl wordt het afscheidsfeest vergelijkbaar met de nieuwjaarsbijeenkomst. Ook omliggende horecagelegenheden worden bij het afscheidsfeest betrokken. Het feest moet beginnen in De Molenberg. Daarna kunnen bezoekers ook bij omliggende cafés en restaurants langs voor proeverijen. Artiesten en bandjes uit de regio omlijsten het geheel muzikaal.

'Informeel afscheid'

'Het wordt geen groot feest, maar het moet een informeel afscheid worden van de huidige gemeente Delfzijl', zegt Beukema. Een definitief besluit ligt er nog niet. Ook het budget is nog niet duidelijk.
Appingedam pakt het groter aan en heeft al 100.000 euro gereserveerd voor het afscheid. Loppersum heeft nog geen feest aangekondigd. Enkele raadsleden daar willen liever stilstaan bij het begin van de nieuwe gemeente Eemsdelta.