Roelf B. betuigt spijt; 'Gert-Jan N. bedacht plan om drugs te verkopen' (update)

Roelf B: Gert-Jan N bedacht het plan
Roelf B: Gert-Jan N bedacht het plan © Videostill RTV Noord
De Stadskanaalster atleet Roelf B., die vastzit op verdenking van drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget, betuigt spijt voor zijn daden.
In een verklaring aan het Openbaar Ministerie in Hongarije schrijft Roelf B. dat hij een 'gigantische fout' heeft gemaakt.

Andere verdachte

Volgens de 22-jarige B. bedacht de andere verdachte in de zaak, zijn jeugdvriend Gert-Jan N., het plan om in Hongarije de drugs te gaan verkopen. Dat schrijft de Volkskrant.

Naïef en dom

Roelf B. zegt in zijn verklaring dat hij N. wilde 'helpen'. 'Naïef en dom', noemt hij dit achteraf. 'Ik had eenvoudigweg nee moeten zeggen.'
Ook was hij op zoek naar 'avontuur', om te kunnen ontsnappen aan zijn monotone leven als topsporter. Als talentvol sprinter maakte hij drie jaar geleden nog deel uit van de nationale EK-ploeg, naast onder meer Churandy Martina.

In hetzelfde schuitje

Péter Enzsöl, de Hongaarse advocaat van Gert-Jan N., wil niet op de beschuldiging jegens zijn cliënt ingaan. Hij zegt de verklaring van Roelf B. niet te kennen. Wat hem betreft zitten beiden 'in hetzelfde schuitje'.

Voorarrest verlengd?

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Hongarije bevestigt dat de rechtbank woensdag beslist of het voorarrest van de twee Knoalsters nogmaals wordt verlengd.