'De Genezers' aflevering 3 over protonentherapie

De derde aflevering van de podcastserie De Genezers gaat over protonentherapie bij kanker. Dat is een manier van bestralen waarbij het risico op schade aan gezond weefsel tot een minimum wordt beperkt.

We horen het verhaal van borstkankerpatient Erna Bohle. De genezer in deze aflevering is Marleen Woltman, radiotherapeut en oncoloog. Woltman is coördinator van het Protonencentrum van het UMCG, dat in 2018 werd geopend.

De Genezers is een podcast over ziekte en genezing, over onderzoeken en ontwikkelingen in de medische wetenschap. Pieter de Hart praat in iedere aflevering met een patiënt en een arts of medisch onderzoeker.

De Genezers wordt gemaakt in samenwerking met het UMCG. Deze podcast verschijnt iedere veertien dagen en is onder meer ook te beluisteren in Spotify en Apple Podcasts. Als je je op De Genezers abonneert, blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste afleveringen. 

Via je favoriete podcast-app kun je je ook abonneren op andere podcasts van RTV Noord, zoals de sportpodcast De Koffiecorner (Spotify & Apple Podcast) en Turbulente Tijden (Spotify & Apple Podcast), een vijfdelige serie over het omstreden windpark N33.
Alle podcasts kun je ook beluisteren op rtvnoord.nl/podcasts.

Meer over dit onderwerp:
podcast GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws