Marianne Timmer wordt 'hulp-chef de mission' Paralympische Spelen

Marianne Timmer aangesteld als deputy-chef de mission van TeamNL
Marianne Timmer aangesteld als deputy-chef de mission van TeamNL © Ronald van Dam Fotografie Deventer/NOCNSF
Oud-schaatsster Marianne Timmer is door sportkoepel NOC*NSF aangesteld als 'deputy-chef de mission' voor de Paralympische Spelen in Tokio komende zomer.
De aanstelling van de Groningse houdt verband met de gezondheid van chef de mission Esther Vergeer, die onlangs bekendmaakte borstkanker te hebben. De komende tijd wordt zij hieraan behandeld.

Plaatsvervanger

Vergeer probeert zoveel mogelijk door te werken en blijft ook als chef eindverantwoordelijk voor de uitzending van de paralympische ploeg naar Tokio. Timmer wordt de komende periode ingewerkt, zodat zij Vergeer zonodig direct kan vervangen.
Op de site van NOC*NSF reageert Timmer: 'De situatie van Esther is natuurlijk verschrikkelijk en ik hoop eerst en vooral dat zij haar taken als chef zo veel en zo goed mogelijk kan blijven uitvoeren. Tegelijkertijd gaan we er samen voor zorgen dat ik zo snel mogelijk 'startklaar' ben om er met elkaar een topeditie van de Paralympische Spelen van te maken.'

Jeugdspelen

Vorige maand was Timmer in Lausanne al chef de mission van Talent TeamNL tijdens de Jeugd Olympische Winterspelen.
Timmer beëindigde eind 2010 haar schaatsloopbaan, die haar onder meer drie keer olympisch goud opleverde. Daarna was ze een aantal jaren coach bij verschillende schaatsploegen.