Proef met kleine scootmobiels in Forum

Zijaanzicht van het Forum
Zijaanzicht van het Forum © Deon Prins/Beeldbank Groningen
Het Forum is begonnen met een proef met twee kleine scootmobiels. Grote scootmobiels passen niet in de liften van het gebouwen. Dat kwam het Forum op kritiek te staan.
Het Forum biedt al langer rolstoelen aan voor minder valide bezoekers. Die kunnen hun eigen scootmobiel - sinds vandaag - beneden achterlaten, en daar overstappen op een rolstoel of een kleine scootmobiel.

Gebouw met openbare functie

Het CDA en de SP maakten zich al langer zorgen over de toegankelijkheid van het Forum voor mindervalide bezoekers. 'Juist in het Forum, een gebouw met een openbare functie, zou rekening gehouden moeten worden met deze doelgroep', zei CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens er eerder over.

Nieuwe stadhuis

Beide partijen hadden dezelfde zorgen over het nieuwe stadhuis. Volgens burgemeester Schuiling is het stadhuis na de verbouwing ook per rolstoel en kleine scootmobiel toegankelijk. 

Tijdelijk stadhuis niet direct rolstoelvriendelijk

Tijdens die verbouwing verhuist het Stadhuis tijdelijk naar de Radesingel in Stad. Eind februari vindt die verhuizing plaats. 
Dat tijdelijke stadhuis, gehuisvest in het voormalige Prins Claus Conservatorium, is niet direct volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
De aanwezige traplift die naar de eerste verdieping leidt voldoet namelijk niet meer aan de laatste eisen. Een nieuwe 'liftkooiconstructie' heeft een lange levertijd.
Eerder werden de problemen voor mindervaliden besproken in Noord Vandaag: