Twee maand cel voor stelen van EHBO-spullen uit escaperoom

De inhoud van een EHBO-koffer
De inhoud van een EHBO-koffer © ANP
Stond de deur van een escaperoom in Assen open of heeft een 43-jarige man uit Groningen ingebroken. De rechter kon het woensdag niet met zekerheid zeggen en sprak de man vrij van de inbraak. Toch moet de man wel twee maanden de cel in.
Die straf krijgt hij voor het stelen van EHBO-spullen uit de escaperoom. De eigenaar zag in juli vorig jaar op camera's de man door het gebouw lopen. Daarop belde hij de politie, die de man met EHBO-spullen in zijn hand betrapte.
De man verklaarde dat hij zijn trein had gemist en van een dakloze had gehoord dat hij in dat gebouw kon slapen. Volgens hem was het een oefengebouw van de brandweer. Toen hij naar binnen wilde stond volgens hem de deur open. De politie vond echter wel braaksporen bij het gebouw.

Rijden op een gestolen scooter

Naast deze diefstal moest de Groninger zich ook verantwoorden voor de diefstal van een scooter. De politie zag de man in juni op de scooter rijden. Bij controle blijkt de man geen geldig rijbewijs te hebben. Ook heeft hij een nagemaakte sleutel. De scooter was eerder dat jaar gestolen.
De Stadjer zegt dat hij de scooter geleend heeft. Van wie wil hij niet zeggen want 'dat doet hij niet in zijn milieu.'

Diefstal bewezen

De officier van justitie vindt het niet duidelijk of de man heeft ingebroken of dat de deur openstond. Daarom spreekt hij de man vrij van inbraak. Wel wil hij dat hij voor het stelen van de scooter en het stelen van de EHBO-spullen twee maanden de cel ingaat. De rechter is het hier mee eens en legt de man een celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar op.