Solarfields en Protium slaan handen ineen

Solarfields en Protium, producenten van duurzame energie, gaan samenwerken om grootschalige zonnedaken te realiseren. De zonnedaken, die verspreid in Nederland liggen, moeten samen 50 megawatt aan energie opleveren.

De Groningse bedrijven gaan samenwerken om de projecten sneller te kunnen realiseren, Zowel Solarfields als Protium wil een bijdragen leveren aan de versnelling van de energietransitie.

'Om hier inhoud aan te geven zullen we op diverse manieren duurzame energie moeten opwekken', zegt directeur Gerben Smits van Solarfields. 'Deze samenwerking bendrukt onze ambitie om binnen nu en tien jaar voor ruim 1 miljoen huishoudens duurzame energie op te wekken.'

Ook directeur Matteo Santini van Protium gelooft in de samenwerking. 'Met deze samenwerking zet Protium een goede stap om daken om te bouwen naar bronnen voor duurzame energie.'

Inmiddels zijn vier dakprojecten gerealiseerd, die samen 2,5 megawatt aan duurzame energie opleveren. Hierdoor kunnen zo'n 780 huishoudens van groene stroom worden voorzien.

Meer over dit onderwerp:
zonnepanelen
Deel dit artikel:

Recent nieuws