Ergün S. morgen aanwezig bij eerste zitting bioscoopmoorden

Verdachte Ergün S. van de dubbele moord in Pathé
Verdachte Ergün S. van de dubbele moord in Pathé © ProNews
De verdachte van de dubbele bioscoopmoord in Pathé, Ergün S., komt vrijdag vanuit de gevangenis in Scheveningen naar Groningen om voor het eerst voor de rechtbank te staan. Dat laat zijn advocaat Gokhan Özveren weten.
Waarom S. aanwezig is bij deze niet-inhoudelijke behandeling, wil de advocaat niet zeggen. 

Gevangenis Scheveningen

Momenteel verblijft S. in de gevangenis in Scheveningen, waar een ziekenhuis en een psychiatrische afdeling is voor gevangenen. Op welke afdeling de verdachte verblijft, is niet bekend.
S. wordt verdacht van de gewelddadige dood van het schoonmakersechtpaar Marinus en Gina uit Slochteren. Hij zou hen in de bioscoop op 26 oktober 's ochtends vroeg hebben doodgestoken.

Geen herinneringen

Özveren liet eerder al weten dat S. zich niets kan herinneren van de steekpartij, maar dat hij het niet ontkent. Hij zou op zoek naar een slaapplaats de bioscoop zijn binnengedrongen. 
S. werd een dag na de dubbele moord gearresteerd. Bij een tankstation aan het Hoendiep werd hij in zijn benen geschoten.

Niet inhoudelijk behandeld

De zitting van morgen is niet inhoudelijk. De rechtbank heeft een uur uitgetrokken om de voortgang van het onderzoek naar de steekpartij en eventuele wensen van de advocaat te bespreken.