Delfzijlsters verliezen snelle overstap naar Randstad na verbouwing Hoofdstation

Na de verbouwing van het hoofdstation in Stad verliezen reizigers vanuit Delfzijl en Appingedam hun aansluiting op treinen richting Rotterdam en Den Haag. Nu is er nog tien minuten overstaptijd tussen de stoptrein van Arriva en de intercity richting de Randstad.

Die overstaptijd verdubbelt naar twintig minuten. Treinen uit Delfzijl sluiten straks wel beter aan op de Sprinters richting Zwolle.

Zomer 2022

De wijzigingen in de dienstregeling gaan in vanaf de zomer van 2022. Het hoofdstation is dan geen eindstation meer voor treinen van Arriva.

Treinen vanuit Duitsland en Winschoten rijden door naar Roodeschool en de Eemshaven. Reizigers uit Veendam kunnen in de trein blijven zitten tot aan Delfzijl. Na de veranderingen moeten reizigers vanaf station Groningen Noord met de bus kunnen reizen richting Zernike en het UMCG.

De snel- en stoptreinen vanuit Leeuwarden rijden na gestopt te hebben op het hoofdstation door naar Groningen Europapark. In de spits rijden de stoptreinen uit Leeuwarden verder als sneltrein naar Winschoten. In omgekeerde richting gebeurt dit ook, waardoor Oost-Groningen een directe treinverbinding krijgt met de provincie Friesland.

Sneltrein naar Leeuwarden

Reizigers vanuit Appingedam, Delfzijl en Veendam krijgen vanaf de zomer van 2022 een relatief korte overstaptijd op de sneltreinen naar Leeuwarden. Vanaf eind dit jaar rijden er per uur twee sneltreinen naar de Friese hoofdstad.

Reizigers vanuit de richting Winschoten verliezen juist hun aansluiting op de sneltrein naar Leeuwarden. Nu doe je nog een uur en een kwartier over de rit Winschoten-Leeuwarden als je met de sneltrein reist.

Lees ook:

- Mogelijk geen Arriva-poortjes op nieuw Hoofdstation
- Dossier Hoofdstation

Meer over dit onderwerp:
hoofdstationgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws