Marenland: geen schimmel in Damster huurwoningen

Volgens Marenland gaat het om 'beschadigingen die lijken op vocht en schimmel'
Volgens Marenland gaat het om 'beschadigingen die lijken op vocht en schimmel' © Eigen foto
De nieuwe huurwoningen aan de Focco Ukenalaan in Appingedam zijn niet aangetast door schimmel. Er waren enkele beschadigingen die lijken op schimmel.
Dat laat Woongroep Marenland weten aan minister Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken, na vragen hierover van SP-Kamerlid Sandra Beckerman.

Vochtproblemen

Enkele huurders trokken twee weken geleden aan de bel over het probleem. Volgens de bewoners kampten de nieuwe huizen met vochtproblemen, schimmel en stank. Ook waren er problemen met de warmtepomp.
'Tijdens de bouw heeft regenwater enkele houtskeletwanden beschadigd, wat lijkt op schimmel', schrijft Knops in een antwoord aan de Tweede Kamer. 'Deze onderdelen zijn vervangen of gereinigd.' Bouwbedrijf Dijkstra Draisma gaat de problemen met de warmtepomp oplossen.

Incidentele problemen

Volgens Woongroep Marenland is het overgrote deel van de huurders tevreden met de nieuwe woningen. 'Het betreft hier een aantal incidentele gevallen waarbij het proces niet goed loopt en waar huurders ontevreden over zijn', schrijft Knops na overleg met de corporatie.