Strafschop Lundqvist helpt FC Groningen langs Vitesse

FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt werd gescoord na een klein kwartier spelen door Lundqvist die een penalty benutte.
De ploeg van coach Danny Buijs verstevigt door deze overwinning de achtste plaats in de Eredivisie met 32 punten uit 22 wedstrijden. Het gat met FC Utrecht is nog slechts twee punten.

Domper

Domper op de feestvreugde was de blessure van Romano Postema die vlak voor rust hard en slecht terecht kwam op zijn knie. Hij begon nog wel aan de tweede helft, maar gaf toen al na twee minuten aan dat het niet ging waarna hij vervangen werd door debutant Daishawn Redan.

Overtreding Tannane

Aan het doelpunt ging een overtreding van Vitesse-aanvaller Tannane op Hrustic vooraf. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees gedecideerd naar de stip. Lundqvist bleef rustig, wachtte tot doelman Pasveer de verkeerde hoek inging en schoot FC Groningen zo op voorsprong.

Gemiste kans Postema

De thuisploeg kreeg via Romano Postema nog een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. De spits leek vrije doortocht te hebben richting doel na een fout van Clark die hem zomaar in de voeten speelde. Het schot dat de 18-jarige spits vervolgens losliet ging over.

Weinig gevaar Vitesse

Vitesse stelde hier weinig tegenover. Matavz schoot in het zijnet en Padt trad een aantal keer handelend op bij hoge ballen. Vlak voor rust leek Postema bij een ongelukkige actie bij de achterlijn zwaar geblesseerd te raken nadat hij verkeerd terecht kwam.

Blessure Postema

De jonge aanvaller begon nog wel aan de tweede helft, maar moest zich al na twee minuten laten vervangen door debutant Daishawn Redan. Zijn blessure was toch te heftig. Vitesse voerde de druk in het verloop van de tweede helft steeds iets verder op.

Schoten over

Vrije trappen op kansrijke posities van zowel Bazoer als Tannane gingen over het doel van Padt. In de slotfase probeerden de gasten aan te dringen richting het doel van FC Groningen, maar niet voor het eerst dit seizoen bleef de defensie van FC Groningen fier overeind.

Programma

FC Groningen vervolgt het seizoen volgende week zondag 16 februari met de uitwedstrijd tegen Sparta. Dit duel in Rotterdam begint om 14.30 uur.