Lycurgus wint ook laatste duel van reguliere competitie

Sam Gortzak zorgt namens Lycurgus voor de set-up; Sander Scheper gaat de lucht in om te smashen
Sam Gortzak zorgt namens Lycurgus voor de set-up; Sander Scheper gaat de lucht in om te smashen © JKBeeld
De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben ook het laatste duel van de reguliere competitie gewonnen. De Groningers versloegen VoCASA uit Nijmegen in eigen huis met 3-0.
De ploeg van coach Arjan Taaij was al zeker van de tweede plek, na de uitzege op Sliedrecht Sport vorige week. Lycurgus begon zaterdagavond met Sam Gortzak, Geoffrey van Gent, Collin Mahan, Frits van Gestel, Hossein Ghanbari, Sander Scheper en Steven Ottevanger aan de wedstrijd.

Moeizaam begin

Deze ploeg begon moeizaam aan de wedstrijd. De eerste set werd voor 220 toeschouwers in het Alfa-college Sportcentrum met het kleinst mogelijke verschil gewonnen 25-23.

Overtuigender

De tweede set werd overtuigender gewonnen (25-19). Ook de laatste set (met Stijn Held, Erik van der Schaaf, Bennie Tuinstra en Daan Nijeboer in de ploeg) ging met betere cijfers naar de thuisploeg (25-16).

Tweede plek

Lycurgus eindigt na achttien wedstrijden in de reguliere competitie op de tweede plek, met vier punten minder dan de nummer één, Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Montpellier

Woensdag speelt Lycurgus de return in de achtste finales van de Challenge Cup, in het Alfa-college Sportcentrum tegen Montpellier. De Groningers verloren in Frankrijk het eerste duel met 3-0.

Bekerfinale

Volgende week zondag om 13.00 uur spelen de Groningers in De Maaspoort in Den Bosch de finale van het bekertoernooi tegen Draisma Dynamo.

Kampioenspoule

Lycurgus begint zaterdag 22 februari met een uitwedstrijd aan de kampioenspoule, een competitie met de beste zes ploegen uit de reguliere competitie.