Sparks komt net tekort voor stunt tegen koploper Grasshoppers

Melissa 't Jong was goed voor acht punten namens Sparks en speelde verder ondanks een enkelblessure
Melissa 't Jong was goed voor acht punten namens Sparks en speelde verder ondanks een enkelblessure © JKBeeld archieffoto
De basketbalsters van Martini Sparks waren zaterdagavond dichtbij een stunt tegen lijstaanvoerder Grasshoppers, maar moesten uiteindelijk een 79-61 nederlaag incasseren.
Na de winterstop speelt het team van coach Klaas Stoppels met meer energie en overtuiging. Dit gold ook voor het duel in Katwijk tegen Grasshoppers. 'We speelden met het mes tussen de tanden,' aldus Stoppels.

Aan de leiding

Dit resulteerde in een gelijkopgaande wedstrijd tussen de koploper en nummer voorlaatst in de competitie. Zo was het bij rust 34-34 en namen de gasten halverwege het derde kwart zelfs brutaal met 38-46 de leiding.

Vermoeidheid

Langzaam maar zeker sloop echter de vermoeidheid in het spel van Sparks. Belangrijke speelsters als Melissa 't Jong en Bente van Beers liepen enkelblessure's op en konden daardoor niet meer voluit gaan.

Hoofd buigen

De thuisploeg stond aan het einde van het derde kwart met 55-48 voor. Sparks kon het niet meer opbrengen om nog een keer aan te sluiten en moest uiteindelijk het hoofd buigen. Topscorer aan de kant van de gasten was Kim Jaasma met elf punten. Martini Sparks blijft voorlaatste in de eredivisie met vier punten uit twintig duels.