Donar walst over Den Helder heen; Williams evenaart driepuntsrecord

Donar heeft zondagmiddag na een galavoorstelling in de tweede helft met 109-65 van Den Helder Suns gewonnen. Matt Williams evenaarde het driepuntsrecord van Travis Young uit 2006 met negen rake driepunters uit dertien pogingen.

Bij rust stond het 45-35 in het voordeel van de Groningers. Na de onderbreking trok de thuisploeg alle registers open. De ene spectaculair aanval volgde op de andere. Thomas Koenis was bijna bij alle (mooie) scores in het derde kwart betrokken.

Driepunters Williams

Daarna raakte Matt Williams Jr. op stoom en schoot op een gegeven moment vier driepunters op rij raak. Hij werd twee minuten voor tijd door coach Erik Braal naar de kant gehaald om ook Jef de Vries speeltijd te geven. Williams eindigde met 29 punten en was daarmee ook ruimschoots topscorer bij de thuisploeg.

Koppositie

Door deze overwinning verstevigt de ploeg van coach Erik Braal de koppositie in de Dutch Basketball League met 30 punten uit negentien duels. Nu wacht het tweeluik in de halve finale van de beker tegen Landstede Zwolle.

Beker tweeluik

De heenwedstrijd in Overijssel is aanstaande dinsdag, de return twee dagen later in MartiniPlaza. Donar begon goed aan het duel tegen Den Helder getuige een 25-12 tussenstand na het eerste kwart.

Slordig spel

Daarna werd het spel aan de kant van de thuisloeg wisselvalliger. Omdat Den Helder zelf ook veelvuldig onnodig miste, onder andere van de vrije worp lijn, bleef de voorsprong van de Groningers wel in tact bij rust.

Zoek gespeeld

Na de onderbreking werd Den Helder helemaal zoek gespeeld en kwamen de 3785 toeschouwers uitgebreid aan hun trekken. Naast topscorer Williams was Thomas Koenis goed voor vijftien punten en voegde Jason Dourisseau veertien punten aan het totaal toe.

Lees ook:

- Williams: 'Ik speelde voor een steakdiner'

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws