FC Groningen verlengt contract trainer Danny Buijs met twee jaar

Danny Buijs spoort zijn spelers op kenmerkende wijze aan
Danny Buijs spoort zijn spelers op kenmerkende wijze aan © JKBeeld
De directie van FC Groningen heeft het contract met hoofdtrainer Danny Buijs met twee jaar verlengd. Daardoor blijft de 37-jarige oefenmeester tot 2022 aan de Trots van het Noorden verbonden.
Het was eigenlijk alleen nog wachten tot de mededeling door FC Groningen gedaan zou worden, want dat beide partijen eruit zouden komen stond als een paal boven water. Buijs gaf halverwege januari al aan dat hij met de club in gesprek was.

Eind aan laatste beetje onzekerheid

'De club heeft aangegeven dat ze wilden verlengen en ik heb aangegeven dat ik graag wil blijven', vertelde Buijs destijds. 'De intenties zijn duidelijk, maar tot die tijd moet je een slag om de arm houden', zei hij in januari. Nu komt aan dat laatste beetje onzekerheid dus een eind.
Danny Buijs begon zijn trainerscarrière als hoofdtrainer bij de amateurs van Kozakken Boys. Na drie jaar Werkendam haalde toenmalig technisch manager Ron Jans zijn oud-pupil naar FC Groningen. Vol vertrouwen en branie begon Buijs aan zijn eerste klus als trainer in de eredivisie, maar gemakkelijk ging het niet.
FC Groningen stond op een gegeven moment op de laatste plaats. Na de bekernederlaag tegen Twente werd zelfs de hoofdingang bestormd, maar langzaam maar zeker krabbelde de FC op.

Stugge ploeg onder Buijs

Met zes winteraankopen werd de weg omhoog definitief ingezet. Buijs eindigde in zijn eerste seizoen op de achtste plaats en bereikte daarmee de play-offs voor Europees voetbal. Vitesse was daarin uiteindelijk te sterk voor de Trots van het Noorden.
Sinds de komst van Buijs staat FC Groningen bekend als een stugge, moeilijk te kloppen ploeg. Het team krijgt weinig doelpunten tegen, maar aanvallend is het nog vaak te pover. FC Groningen staat op dit moment op een keurige achtste plaats in de eredivisie.
Woensdag geeft de directie van FC Groningen een toelichting tijdens een persconferentie.