Mogelijk toch weer vuurwerkshow in Ten Boer

Een meerderheid van de partijen in de Groningse gemeenteraad wil dat er komende jaarwisseling toch weer een vuurwerkshow in Ten Boer wordt gehouden.

De vuurwerkshow in Ten Boer heeft de afgelopen drie jaar plaatsgevonden. Voor een deel werd de show betaald door de voormalige gemeente Ten Boer en de huidige gemeente Groningen.

Geen geld vrijgemaakt

De gemeente heeft in de begroting geen geld vrijgemaakt om ook een vuurwerkshow tijdens de komende jaarwisseling te subsidiëren.

8.500 euro

Volgens zeven partijen in de gemeenteraad liggen de kosten van de vuurwerkshow op 8.500 euro. 'Dat kan mogelijk naar beneden worden bijgesteld. Het is bovendien maar een klein deel van het budget van 110.000 euro dat voor de jaarwisseling beschikbaar is.

De partijen (GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie, CDA, 100% Groningen en de Stadspartij) willen dat het college van burgemeester en wethouders in overleg gaat met betrokkenen rond de vuurwerkshow.

Crowdfunding

Die hoeft dus niet door de gemeente zelf bekostigd te worden.

'Er moet onderzocht worden of er alternatieve financieringsmogelijkheden zijn', zeggen de partijen. 'Bijvoorbeeld door acties vanuit het verenigingsleven en crowdfunding. Het doel is daarbij dat de vuurwerkshow de komende jaarwisseling toch gehouden kan worden.'

Lees ook:

Burgemeester Groningen is om: 'Totaalverbod op vuurwerk is nodig'
Vuurwerk Ten Boer toch nog de lucht in: 'Misschien wel leuker dan met oud en nieuw'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws