Europees avontuur Lycurgus is voorbij (update)

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus zijn uitgeschakeld in de achtste finales van de Europese Challenge Cup. De Groningers verloren ook de return tegen het Franse Montpellier (1-3).
De Groningers verloren in Frankrijk het eerste duel met 3-0, dus moest er met 3-0 of 3-1 gewonnen worden om een golden set af te dwingen.

Overtuigend

Lycurgus begon nog wel overtuigend aan het duel, in een goed gevuld Alfa-college Sportcentrum. Met name Collin Mahan speelde goed. Toch namen de Fransen halverwege de set het voortouw. De eerste set eindigde in 20-25.
Ook de tweede set leek verloren te gaan, toen de Groningers met 19-22 achter stonden. Daarna maakte Lycurgus maar liefst zes punten op rij (onder meer dankzij twee aces van Bennie Tuinstra), waardoor het tweede bedrijf in 25-22 eindigde.

Uitschakeling

De derde set ging vervolgens met duidelijke cijfers verloren (14-25), waardoor de Europese uitschakeling voor de Gromingers een feit werd.
In het laatste bedrijf bleef het lange tijd spannend. De bezoekers wisten het derde matchpoint uiteindelijk te verzilveren (26-28).

Bekerfinale

Toch valt er deze week nog wel wat te halen voor Lycurgus. Zondag om 13.00 uur spelen de Groningers in De Maaspoort in Den Bosch de finale van het bekertoernooi tegen Draisma Dynamo.
Lycurgus begint op zaterdag 22 februari met een uitwedstrijd tegen RECO ZVH aan de kampioenspoule, een competitie met de beste zes ploegen uit de reguliere competitie.