Qbuzz voert kleine reparaties uit aan dienstregeling

Qbuzz voert vanaf zondag 23 februari enkele wijzigingen door in de dienstregeling. Het gaat om een paar kleine reparaties aan het rittenschema zoals dat half december is ingevoerd.

In de meeste gevallen worden de tijden waarop de bussen vertrekken enkele minuten vervroegd.

Reizigers en chauffeurs

'Dat gebeurt na reacties van reizigers en chauffeurs. Bijvoorbeeld omdat in de praktijk blijkt dat aansluitingen te krap zijn of omdat de dienstregeling uitloopt', verklaart Jorne Bonte van het OV-bureau Groningen Drenthe.

'Jaarlijks worden die correcties doorgevoerd in het laatste weekend van de voorjaarsvakantie, en dat gebeurt nu ook.'

Elektrische bussen

Volgens Bonte is het aantal reparaties vergelijkbaar met voorgaande jaren, ondanks dat Qbuzz sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling met veel meer elektrische bussen rijdt.

'Die moeten wel af en toe worden opgeladen, maar daar is bij het opstellen van de dienstregeling die sinds december geldt natuurlijk al rekening mee gehouden', aldus de woordvoerder.

Om welke lijnen gaat het?

In de stad Groningen veranderen enkele vertrektijden op de lijnen 8 (Hoogkerk-Martini Ziekenhuis), 9 (Station Noord-De Punt) en 18 (P+R Hoogkerk-Zernike Campus).

Bij de streekbussen wijzigen sommige vertrektijden op de lijnen 45 (Eemshaven-Middelstum), 74 (Veendam-Stadskanaal-Emmen), 75 (Stadskanaal-Emmen), 160 (Groningen-Eemshaven), 171 (Veendam-Groningen Zernike Campus) en 189 (Groningen-Drachten).

Op de lijnen 182 (Drachten-Groningen Zernike Campus) en 183 (Leek-Groningen Zernike Campus) slaan de bussen vanaf 23 februari de haltes P+R Leek respectievelijk Westpoort/Oostwold over.

Bekijk op de site van Qbuzz een compleet overzicht van de veranderingen.

Lees ook:

- Eerste week met elektrische bussen: 'Er vielen er meer uit dan normaal' (2019)
- Dit is anders in de bus (2019)
- Gordels, pinnen en elektrisch rijden: dit wordt het busvervoer de komende jaren (2019)

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws