Gemeente Tynaarlo zoekt nieuwe bouwer voor appartementen centrum Eelde

De gemeente Tynaarlo ontbindt het koopcontract met het failliete Vastgoud B.V. uit Groningen voor nieuwbouw in het centrum van Eelde. Het plan om daar appartementen te bouwen gaat echter niet van tafel.

Het college van B en W wil daarvoor met een andere partij in zee gaan, meldt RTV Drenthe.

34 appartementen

Vastgoud B.V. wilde een appartementencomplex met maximaal 34 appartementen en een parkeergarage bouwen in het centrum van Eelde aan de Hoofdweg. Om precies te zijn op de locatie van de voormalige garage Koops en de plek van de voormalige platenzaak Doedens, naast de Jumbo. Maar ontwikkelaar Vastgoud ging vorig jaar failliet.

Meer belangstelling

Inmiddels hebben volgens het college van B en W meerdere partijen belangstelling getoond om het plan van het appartementencomplex uit te voeren. Hiermee wordt de ongeveer 1.500 vierkante meter overtollige winkelruimte weggehaald.

De plannen van het Groningse vastgoedbedrijf worden dus vooralsnog uitgevoerd. Met een alternatief woningbouwplan zou te veel tijd verloren gaan bij de herontwikkeling van het centrum in Eelde.

Failliet

Op 22 januari 2019 ging de gemeente Tynaarlo een verkoopovereenkomst aan met het Groningse bedrijf. Eind november vorig jaar werd het bedrijf failliet verklaard, waardoor de gemeente de overeenkomst met Vastgoud B.V. kon ontbinden.

Lees ook:

- Projectontwikkelaar Vastgoud BV failliet
- Nieuwbouwplan Eelde niet overal goed ontvangen: 'Net een bejaardenpakhuis'

Meer over dit onderwerp:
EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws