Hennepkweker met 770 planten valt door de mand vanwege dna-sporen

Een 33-jarige Groninger moet zestig uur werken omdat hij een hennepkwekerij had. De man ontkent, maar door gevonden dna-sporen vindt de rechter het wel bewezen.

De plantage in Roden werd in december 2017 ontdekt na een melding van een inbraak. Toen de politie een kijkje nam, vonden ze de kwekerij met zo'n 770 planten. Ook werden er een mondkapje, sigarettenpeuken, lege blikjes Redbull en een handschoen gevonden.

DNA-spoor

De politie bracht een bezoek aan de eigenaar van het pand, die verklaarde dat hij de ruimte had verhuurd. De huurder vertelde dat hij de sleutel tegen betaling aan een ander had gegeven. Wie deze persoon was, wilde hij niet zeggen.

Na onderzoek van de sigarettenpeuken, het mondkapje, de lege blikjes en de handschoen werd een dna-spoor gevonden. Dit kwam overheen met het dna-profiel van de verdachte.

Hoewel de teler tegen de politie zei dat hij Redbull dronk en rookte, ontkent hij nog steeds betrokkenheid bij de kwekerij. Het mondkapje zou zijn gebruikt voor het spuiten van scooters.

Geen verklaring

De officier van justitie rekent het de Groninger zwaar aan dat hij niet met een verklaring komt voor de gevonden dna-sporen. Ze eiste een taakstraf van tachtig uur.

Ook de politierechter vindt het bewezen dat de man betrokken is bij de hennepkwekerij. Hij legde de man een taakstraf van zestig uur op.

Lees ook:

- 72-jarige man uit Scheemda betrapt met hennepkwekerij: 'Ik had geld nodig'

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken RODEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws